Kadakamarjad, mahe, 100g
Päritolumaa: ELi väline põllumajandus
Sertifikaat: Mahepõllumajanduslik
Parim enne: 30,05,25
Kirjeldus
Kadakamarjad (Juniperus communis) on aromaatsed vürtsid, mida kasutatakse laialdaselt erinevates köökides. Need sobivad suurepäraselt uluki-, linnu-, sea- ja jäneseliha, hapukapsa, pasteedi, marinaadide, täidiste, vorstide, kapsatoitude ja puljongi maitsestamiseks. Kadakamarjade tugev ja iseloomulik maitse lisab roogadele sügavust ja rikkalikku aroomi.
Koostisosad
-
100% mahe kadakamarjad (Juniperus communis)*
*mahepõllumajandusest
Allergeenid
Ei sisalda teadaolevaid allergeene.
Säilitamistingimused
Hoida kuivas ja jahedas kohas, eemal otsesest päikesevalgusest.
Toitumisalane teave 100 g kohta
Täpne toitumisalane teave ei ole kättesaadav.
Kasutussoovitused
-
Toiduvalmistamine: Sobib suurepäraselt erinevate roogade, nagu ulukiliha, sealiha, kapsatoidud ja puljongid, maitsestamiseks.
-
Maitseainesegud: Kombineeri teiste vürtside ja ürtidega, et luua maitsvaid maitseainesegusid.
-
Tervise toetamine: Kasutada mõõdukalt toidu maitsestamiseks, et toetada seedimist ja ainevahetust.
???? Retseptisoovitus: Mahelamba-ahjupraad rosmariiniga
Koostisosad:
-
1 kg mahelambakintsu
-
4 küüslauguküünt
-
1 spl värsket hakitud rosmariini (võib asendada kuivatatuga, aga siis vähendada kogust 1/3 võrra)
-
5 kadakamarja
-
2 spl kanget sinepit
-
60 ml rapsiõli
-
Soola ja purustatud musta pipart maitse järgi
Valmistamine:
-
Purusta kadakamarjad uhmris või haki noaga peeneks.
-
Haki rosmariinilehed 0,5 cm tükkideks.
-
Puhasta tallekints suurematest kõõlustest ja kelmetest.
-
Hõõru kints kokku õli, küüslaugu ja kadakamarja-rosmariiniseguga.
-
Pane õhukindlalt suletuna külmkappi ööpäevaks marineeruma.
-
Võta liha paar tundi enne küpsetamist toatemperatuurile soojenema.
-
Seejärel pruunista liha pannil kõigist külgedest, pane malmpotti, kalla põhja 4 cm jagu vett ja kata pealt kaanega.
-
Küpseta 180-kraadises ahjus 2,5 tundi, kastes lihatükki iga 30 minuti tagant potis tekkinud praeleemega.
-
Kui liha on valmis, kurna praeleem, eemalda lusikaga pinnale kerkinud üleliigne rasv ning serveeri liha lahtilõigatuna.
See maitsestatud lambapraad on suurepärane roog erilisteks puhkudeks või pühapäevaseks pereõhtusöögiks.
Päritolumaa: ELi väline põllumajandus
Sertifikaat: Mahepõllumajanduslik
9,80 €
Päritolumaa: ELi väline põllumajandus
Sertifikaat: Mahepõllumajanduslik
Parim enne: 30.03.2025
1,95 €
Päritolumaa: ELi väline põllumajandus
Sertifikaat: Mahepõllumajanduslik
Päritolumaa: Pakistan
Päritolumaa: ELi väline põllumajandus
Sertifikaat: Mahepõllumajanduslik