Karri, mahe, (keskmine vürtsikus), 100 g
Koostisosad: kurkum*, koriander*, apteegitill*, ingver*, karrilehed*, paprika* (magus), muskaatõis*, must pipar*, paprika* (terav), lambalääts*, sinep*, vürtsköömned*, loorber*, tšilli*, kaneel*, sool
*- mahepõllumajandusest
kogus: 100 g
mahe karri, karrisegu, orgaanilne karri, karri maitseainesegu
Kasutatakse uluki-, linnu-, sea- ja jäneseliha, hapukapsa, pasteedi, marinaadide, täidisete, vorstide, kapsatoitude ja puljongi maitsestamiseks.
Ajowani seemneid ehk karusköömneid kasutatakse enamasti India köögis. Selle intensiivselt ürdine tüümiani maitse sobib eriti hästi tärkliserikaste toitude, näiteks soolaste küpsetiste või leiva sisse. Alustuseks prae seemneid õlis, et vabastada nende pähkline maitse ja seejärel lisa seemneid karridele, kartuli- või köögiviljaroogadele. Tugevama maitse saamiseks purusta seemned enne kasutamist uhmris. Karusköömned on suurepärane lisand taimetoidu maitsestamiseks. Ajowani seemned sobivad hästi tamarindi, koriandri, köömne ja apteegitilliga.