Sidrunaloisia, mahe, 20g
Sidrunaloisia lehti kasutatakse kala- ja kanaroogade maitsestamiseks, köögiviljamarinaadides, salatikastmetes, moosides, dessertides, jookides, sorbettides.
Sidrunaloisiat võib kasutada ka ürditee valmistamiseks.
Koostis: 100% sidrunaloisia*. *=mahepõllumajandusest
Aed-mustköömne seemneid kasutatakse India ning Kesk-Ida toitudes. Mustad seemned meenutavad sibula, musta pipra ja oregano kombinatsiooni. Aed-mustköömnel on terav, kibe maitse ja lõhn. Kuivatatud ja röstitud mustköömne seemned annavad maitset karridele, aedviljadele ning kaunviljadele. Samuti võib seemned kasutada köögiviljade, salatite ja linnuliharoogade maitsestamiseks. Mõningates maades kasutatakse seemneid leiva maitsestamiseks (naan).
Vürtsköömen on aromaatne vürts, mida kasutatakse tihti India, Araabia või Mehhiko köögis, olles tähtsaks koostisosaks näiteks karri- ja tšillisegudes. Vürtsköömned sobivad toidule põneva maitsenüansi lisamiseks: lisa seda riisile, köögiviljaroogadele, suppidele, praele, leivale, hummusele, marinaadile.
Vürtsköömned sisaldavad ohtralt antioksüdante, on põletikuvastase toimega ja toetavad kaalulangetamist. Vürtsköömnetest valmistatud tervislik tee on rahustava ja kõhuhädasid leevendava toimega.
Rosmariin sobib hästi uluki-, lamba- ja sealihale, hakklihale, marinaadidesse ja suppidesse.
Suitsutatud paprikat iseloomustab selge, väga meeldiv suitsune aroom. See sobib suurepäraselt keedetud, hautatud, küpsetatud ja praetud roogade valmistamiseks.