Tootegrupid

  

PORT ARTUR 1, PÄRNU

Oleme avatud:

   E-L 10-20, P 10-18  

  Alates 49€ on Eesti-sisene transport DPD või Smartpost pakiautomaati tasuta  

Kuidas valmistada ideaalset plaksumaisi - mikrolaineahjuta

Kuidas valmistada ideaalset plaksumaisi - mikrolaineahjuta


Mikrolaineahjus valmistamiseks mõeldud popcorn (eestipäraselt plaksumais või paismais) sisaldab tihti palmirasva, madalakvaliteedilist õli ja kunstlikke lisaaineid. Paljud eelistavad plaksumaisi valmistamiseks kasutada lahtisi maisiteri, mis on sama lihtne, kuid tervislikum ja keskkonnasõbralikum lahendus. It's Bio maisiterad pärinevad mahepõllumajandusest ning nende valmistamisega ei teki plastprügi. 

Võrreldes teiste soolaste ja krõbedate suupistetega on lahtine plaksumais üks tervislikumaid ja soodsamaid valikuid, mida pere filmiõhtuks või sünnipäevapeoks lauale panna. Plaksumaisis on palju kiudaineid ja vähe kaloreid. Suur kogus lastele ja täiskasvanutele maitsevaid suupisteid valmib alla 10 minutiga.

Plaksumaisi valmistamiseks pliidil on mõned lihtsad nipid, mis tagavad võimalikult paljude maisiterade paisumise ja aitavad kõrbemist ennetada.

Väikesest peotäiest maisiteradest saab terve potitäie suupisteid. Jälgi, et terad jaotuksid potis ühtlase kihina, jäämata üksteise otsa. Võimalusel kasuta paksu põhjaga anumat, mis jaotab kuumust ühtlasemalt. Valmistamise ajal tasub potti vahepeal veidi raputada, et kõik maisiterad ühtlaselt rasvainega kattuks ja kuumeneks. Praksumise ajal jäta potikaas veidi irvakile, nii pääseb üleliigne veeaur välja ja plaksumais jääb krõbedam. Ei tasu jääda ootama, et absoluutselt kõik terad lõhkeksid - nii võib hoopis juhtuda, et kogu plaksumais kõrbeb ära.

Parima plaksumaisi retsept

Vaja läheb:

  • 1/3 tassi maisiteri
  • 1 spl kookosõli
  • soola (maitse järgi)

Fotod: Elise Bauer

Tegutse nii:

1. Sulata potis/pannil kookosõli. Kuumus võiks olla mõõdukas, kuid mitte liialt kõrge.

2. Pane potis oleva kookosõli sisse 3-4 maisitera. Kata pott kaanega.

3. Hoia mõõdukat temperatuuri ja oota, kuni 3-4 maisitera lõhkevad (nii saad teada, millal on aeg lisada kõik maisiterad).

4. Raputa ülejäänud plaksumais ühtlase kihina potti ja tõsta pott kuumalt pliidiraualt ära. 

5. Oota 30 sekundit. Sel viisil saavutad optimaalse temperatuuri maisiterade lõhkemiseks (aitab ennetada kõrbemist). Raputa potti veidi, et terad ühtlaselt rasvainega kattuks. Vajadusel lisa veidi kookosõli. 

6. Seejärel tõsta kaanega pott uuesti keskmiselt kuumale pliidirauale. Peagi hakkavad kõik terad üheaegselt lõhkema. Poti kaas võiks jääda õrnalt irvakile, et liigne veeaur potist välja pääseks.

7. Jälgi maisiterade praksumist. Kui praksumiste vahele jääb järjest pikem aeg (mitu sekundit), eemalda pott tulelt. Hoia potil veel mõned sekundid kaant peal, kuni viimased maisiterad lõhkevad.

Vaata ka ingliskeelset videot (kliki alloleval pildil):

Video: Simply Recipes

Lahtist plaksumaisi saab ka mikrolaineahjus valmistada - selleks aseta mikrolaineahju sobivasse anumasse vähese õli ja soolaga maisiterad ning kata anum taldrikuga. Kasuta mõõdukat kuumust. Jälgi praksumist.

Katseta erinevaid soolaseid ja magusaid maitseid

Kui oled valminud plaksumaisi potist välja valanud, saad samas kuumas potis lihtsasti katte valmistada. Klassikaliseks kastmeks sulata potis natuke võid, lisa veidi soola ning sega sulavõi popcorniga. Teiste maitsete jaoks sulata 1 spl kookosõli ja kuumuta selles kiirelt ürte, vürtse või muud. Mida kuumemale paismaisile kastme või maitseainesegu lisad, seda paremini maitse imendub.



Lisaks klassikalisele võile ja soolale võid plaksumaisi proovida näiteks:

  • sulatatud maapähklivõiga
  • suitsupaprikaga
  • karri, kurkumi jt vürtsidega
  • musta pipra ja oliiviõliga
  • riivitud parmesani juustuga /maitsepärmiga
  • kaneeli ja vahtrasiirupiga
  • cayenne’i pipra ja meega
  • küüslaugu ja ürtidega

Head proovimist!

itsbio, plaksumais, popcorn, osta lahtiselt, valmista popcorni, maisiterad, mahe maisiterad, mahe popcorn, mahe plaksumais, paismais, mahetoit, tervislikud suupisted, kuidas valmistada popcorni, kuidas teha ideaalset popcorni