Pikk pipar ehk pippali, mahe, 100g
Päritolumaa: EL i väline põllumajandus
Sertifikaat: Mahepõllumajanduslik
Kirjeldus
Pikk pipar (Piper longum), tuntud ka kui Pippali, on aromaatne vürts, mida kasutatakse laialdaselt erinevates maailma köökides. Selle maitseprofiil on intensiivsem ja veidi magusam kui mustal pipral, muutes selle ideaalseks lisandiks erinevatele roogadele. Pikk pipar sobib suurepäraselt erinevate roogade, sealhulgas suppide, kastmete, lihatoitude ja magustoitude maitsestamiseks.
Koostisosad
-
100% mahe pikk pipar (Piper longum)*
*mahepõllumajandusest
Allergeenid
Ei sisalda teadaolevaid allergeene.
Säilitamistingimused
Hoida kuivas ja jahedas kohas, eemal otsesest päikesevalgusest.
Toitumisalane teave 100 g kohta
-
Energiasisaldus: 296 kcal
-
Rasvad: 2,1 g
-
millest küllastunud rasvhapped: 0,6 g
-
-
Süsivesikud: 68,0 g
-
millest suhkrud: 0 g
-
-
Valgud: 10,0 g
-
Sool: 0,05 g
-
Kiudained: 26,0 g
-
Kaltsium: 100 mg
-
Raud: 9,0 mg
-
Magneesium: 120 mg
-
Kaalium: 1,200 mg
-
Vitamiin C: 20 mg
-
Vitamiin B6: 0,5 mg
-
Folaadid: 50 µg
Kasutussoovitused
-
Toiduvalmistamine: Sobib suurepäraselt erinevate roogade, nagu supid, kastmed, lihatoidud ja magustoidud, maitsestamiseks.
-
Maitseainesegud: Kombineeri teiste vürtside ja ürtidega, et luua maitsvaid maitseainesegusid.
-
Tervise toetamine: Kasutada mõõdukalt toidu maitsestamiseks, et toetada seedimist ja ainevahetust.
Aromaatne läätsesupp pika pipraga
Koostisosad (4 portsjonit)
-
1 tass punaseid läätsi
-
1 sibul, hakitud
-
2 küüslauguküünt, hakitud
-
1 porgand, viilutatud
-
Valmistamine
-
Kuumuta poti põhjas õli ja lisa sinna hakitud sibul, küüslauk, köömned ja ingver. Prae 2–3 minutit.
-
Lisa porgandiviilud, kurkum ja purustatud pikk pipar. Kuumuta veel minut.
-
Lisa läätsed ja puljong. Lase keema ja keeda tasasel tulel 20–25 minutit, kuni läätsed on pehmed.
-
Maitsesta soola ja (vajadusel) tavalise musta pipraga.
-
Eemalda pikk pipar enne serveerimist või jäta see dekoratsiooniks.
-
Serveeri kuumalt ja soovi korral kaunista värske koriandriga.
-
Kirjeldus
-
1 tl jahvatatud kurkumit
-
2–3 cm pikk pipart, kergelt purustatud
-
1 tl köömneid
-
1 tl riivitud ingverit
-
1 spl oliiviõli
-
1 l köögiviljapuljongit
-
Maitseks soola ja pipart
-
Soovi korral värsket koriandrit serveerimiseks
Šokolaadikreem vürtsika pika pipraga
Koostisosad (2 portsjonit)
-
100 g tumedat šokolaadi (70% või rohkem)
-
200 ml kookospiima (võib asendada täispiimaga)
-
1–2 cm pikk pipart (Pippali), kergelt purustatud
-
1 spl vahtrasiirupit või kookossuhkrut
-
Näpuotsatäis meresoola
-
Soovi korral: riivitud apelsinikoort või vaniljet
-
Valmistamine
-
Kuumuta kookospiim väiksemas potis madalal kuumusel koos purustatud pika pipraga. Lase piimal õrnalt podiseda 5–7 minutit, et pipra maitse eraldub.
-
Tõsta pott tulelt, eemalda pipar ja lisa tükeldatud šokolaad.
-
Sega, kuni šokolaad sulab täielikult ja segu muutub siidiseks kreemiks.
-
Lisa magusaine ja näpuotsaga soola.
-
Vala šokolaadikreem väikestesse serveerimistopsidesse või klaasidesse.
-
Lase jahtuda ja seejärel aseta vähemalt 1 tunniks külmkappi.
-
Soovi korral kaunista enne serveerimist riivitud apelsinikoore või vähese kakaopulbriga.
-
Tulemus: rikkalik, kergelt vürtsikas ja täiuslikult tasakaalus magustoit neile, kes armastavad natuke ootamatut maitsemängu.

pippali pipar, java pikk pipar, mahe pikk pipar, mahe pippali pipar
Päritolumaa: ELi väline põllumajandus
Sertifikaat: Mahepõllumajanduslik
Päritolumaa: Poola
Sertifikaat: Mahepõllumajanduslik
6,45 €
Päritolumaa: ELi väline põllumajandus
Sertifikaat: Mahepõllumajanduslik
Päritolumaa: EL i väline põllumajandus
Sertifikaat: Mahepõllumajanduslik
Päritolumaa: Pakistan