Ajowani seemned ehk karusköömned, mahe, 100 g
Ajowani seemneid ehk karusköömneid kasutatakse enamasti India köögis. Selle intensiivselt ürdine tüümiani maitse sobib eriti hästi tärkliserikaste toitude, näiteks soolaste küpsetiste või leiva sisse. Alustuseks prae seemneid õlis, et vabastada nende pähkline maitse ja seejärel lisa seemneid karridele, kartuli- või köögiviljaroogadele. Tugevama maitse saamiseks purusta seemned enne kasutamist uhmris. Karusköömned on suurepärane lisand taimetoidu maitsestamiseks. Ajowani seemned sobivad hästi tamarindi, koriandri, köömne ja apteegitilliga.
Koostis: ajowani seemned ehk karusköömned*.
*=mahepõllumajandusest
Kogus: 100 g
aed-mustköömen, kalonji, mustköömen, mustköömen müük, mahe mustköömen, öko mustköömen,
Aniisiseemneid kasutatakse suppide, kala, aedviljade ja tee maitsestamiseks. Aniis sobib hästi ka kompottide, kookide, pirukate, leibade ja isegi marjapüreede või -hoidiste maitsestamiseks.
Sinepiseemned on eriti iseloomulikud India köögikultuuris. Musta sinepi seemned on väikesed (väiksemad kui Euroopas kasvatatavatel kollastel sortidel), ümarad, punakaspruuni värvusega. Teravatel sinepiseemnetel on pähkline aroom ja maitse. Annavad igale roale efektset värvi ja tekstuuri.