Hirss, mahe, 500g
Kogus: 500 g
Päritolumaa: Poola
Sertifikaat: Mahepõllumajandusest
Kirjeldus
Hirss on kergesti seeditav ja toitainerikas teravili, mis sobib suurepäraselt gluteenivabaks alternatiiviks teistele teraviljadele. Selle neutraalne maitse ja pehme tekstuur teevad sellest mitmekülgse koostisosa erinevates roogades, alates hommikusöögipudrudest kuni soolaste hautisteni.
Miks valida just see hirss?
-
Mahe ja gluteenivaba – sobib tundliku seedimisega inimestele
-
Kiudainerikas – toetab seedimist ja hoiab täiskõhutunnet
-
Mitmekülgne kasutus – sobib putrudeks, salatiteks ja lisandiks
-
Keskkonnasõbralik valik – kasvatatud ilma sünteetiliste väetiste ja taimekaitsevahenditeta
Kasutussoovitus
-
Loputa hirss põhjalikult külma veega.
-
Keeda vahekorras 1 osa hirssi ja 2 osa vett.
-
Keeda 20–25 minutit või kuni vesi on imendunud ja hirss pehme.
-
Lase 5 minutit kaane all seista enne serveerimist.
Koostisosad
100% hirss (mahepõllumajandusest).
Säilitamine
Hoida kuivas ja jahedas kohas, eemal otsesest päikesevalgusest.
Toitumisalane teave (100 g kohta)
-
Energia: 1566 kJ / 370 kcal
-
Rasvad: 4 g
-
millest küllastunud rasvhapped: 0,8 g
-
-
Süsivesikud: 71 g
-
millest suhkrud: 0 g
-
-
Kiudained: 3 g
-
Valgud: 11 g
-
Sool: 0,0075 g
Retsept: Kreemjas hirsipuder kookospiimaga
Koostisosad:
-
1 tass hirssi
-
2 tassi vett
-
1 tass kookospiima
-
1 tl vanillisuhkrut
-
Näpuotsatäis soola
-
Soovi korral: värsked marjad, mesi või pähklid
Valmistamine:
-
Loputa hirss ja keeda vees 15 minutit.
-
Lisa kookospiim, vanillisuhkur ja sool.
-
Keeda veel 10 minutit, kuni puder on kreemjas.
-
Serveeri soojalt koos meelepäraste lisanditega.

Päritolumaa: Pakistan.
Päritolumaa: Eesti
Sertifikaat: Mahepõllumajanduslik
Kogus: 500 g
Päritolumaa: Eesti
Sertifikaat: Mahepõllumajandusest
Päritolumaa: Pakistan
Sertifikaat: Mahepõllumajanduslik
Kogus: 500 g
Päritolumaa: Ukraina
Sertifikaat: Mahepõllumajandusest