Kikerherned, mahe, 500g
Kogus: 500 g
Päritolumaa: Itaalia
Sertifikaat: Mahepõllumajandusest
Lühikirjeldus
Kikerherned ehk garbanzo oad on ümarad kaunviljad, mis on tuntud oma hämmastava valgu, kiudainete, vitamiinide ja mineraalide tasakaalu poolest. Üks tass keedetud kikerherneid sisaldab muljetavaldava annuse taimseid valke, muutes need taimetoitlaste ja veganite toiduvalikus oluliseks. Nende kõrge kiudainesisaldus parandab seedimist, reguleerib veresuhkrut ja aitab kontrollida kaalu, soodustades täiskõhutunnet. Südamele kasulike toitainete, nagu foolhape, kaalium ja magneesium, rikkad kikerherned vähendavad südame-veresoonkonna haiguste riski. Need sisaldavad ka antioksüdante, mis aitavad võidelda oksüdatiivse stressiga organismis. Madala glükeemilise indeksi tõttu aitavad need säilitada stabiilset veresuhkru taset, muutes need suurepäraseks valikuks diabeetikutele.
Miks valida?
-
Kõrge taimse valgu ja kiudainete sisaldusega
-
Rikkalik vitamiinide ja mineraalide allikas
-
Madala glükeemilise indeksiga – sobib ka diabeetikutele
-
Mahepõllumajandusest – puhas ja looduslik
-
Mitmekülgne kasutus erinevates roogades
Kasutussoovitus
Leota kikerherned umbes 12 tundi külmas vees, seejärel loputa ja keeda värskes vees 40–50 minutit või kuni need on pehmed. Sobivad salatitesse, karritesse, suppidesse, määreteks (nt hummuseks) ja ahjuroogadesse. Röstitud kikerherned on toitvad suupisted, mis annavad mõnusa maitsepuhangu.
Koostisosad
100% mahe kikerherned
Säilitamine
Hoida kuivas ja jahedas kohas, eemal otsesest päikesevalgusest. Pärast avamist sulgeda hoolikalt.
Toitumisalane teave (100 g kohta)
-
Energia: 1470 kJ / 353 kcal
-
Rasvad: 6,0 g – millest küllastunud: 0,6 g
-
Süsivesikud: 44,3 g – millest suhkrud: 2,1 g
-
Kiudained: 17,4 g
-
Valgud: 21,3 g
-
Sool: 0,06 g
Retsept: Krõbedad röstitud kikerherned
Koostisosad:
-
200 g keedetud kikerherneid
-
1 spl oliiviõli
-
1/2 tl suitsutatud paprikat
-
Näpuotsatäis soola ja pipart
Valmistamine:
-
Kuivata keedetud kikerherned majapidamispaberiga.
-
Sega kikerherned kausis õli ja maitseainetega.
-
Küpseta 200 °C ahjus 30–35 minutit, kuni kuldpruunid ja krõbedad. Sega aeg-ajalt.
-
Jahuta ja naudi vahepalana või salatite peal.

Päritolumaa: India.
Kogus: 500 g
Päritolumaa: Poola
Sertifikaat: Mahepõllumajandusest
Kogus: 500 g
Päritolumaa: Kambodža
Sertifikaat: Mahepõllumajandusest
Päritolumaa: Eesti
Sertifikaat: Mahepõllumajanduslik
Päritolumaa: Poola
Sertifikaat: Mahepõllumajanduslik