Tootegrupid

  

PORT ARTUR 1, PÄRNU

Oleme avatud:

   E-L 10-20, P 10-18  

  Alates 49€ on Eesti-sisene transport Smartpost pakiautomaati tasuta  

Kikerherned, mahe, 500g

Hind:
2,95 €
Kogus: - +
Mahe kikerherned – tervislik ja mitmekülgne valik
Kogus: 500 g
Päritolumaa: Itaalia
Sertifikaat: Mahepõllumajandusest

Lühikirjeldus

Kikerherned ehk garbanzo oad on ümarad kaunviljad, mis on tuntud oma hämmastava valgu, kiudainete, vitamiinide ja mineraalide tasakaalu poolest. Üks tass keedetud kikerherneid sisaldab muljetavaldava annuse taimseid valke, muutes need taimetoitlaste ja veganite toiduvalikus oluliseks. Nende kõrge kiudainesisaldus parandab seedimist, reguleerib veresuhkrut ja aitab kontrollida kaalu, soodustades täiskõhutunnet. Südamele kasulike toitainete, nagu foolhape, kaalium ja magneesium, rikkad kikerherned vähendavad südame-veresoonkonna haiguste riski. Need sisaldavad ka antioksüdante, mis aitavad võidelda oksüdatiivse stressiga organismis. Madala glükeemilise indeksi tõttu aitavad need säilitada stabiilset veresuhkru taset, muutes need suurepäraseks valikuks diabeetikutele.

Miks valida?

  • Kõrge taimse valgu ja kiudainete sisaldusega

  • Rikkalik vitamiinide ja mineraalide allikas

  • Madala glükeemilise indeksiga – sobib ka diabeetikutele

  • Mahepõllumajandusest – puhas ja looduslik

  • Mitmekülgne kasutus erinevates roogades


Kasutussoovitus

Leota kikerherned umbes 12 tundi külmas vees, seejärel loputa ja keeda värskes vees 40–50 minutit või kuni need on pehmed. Sobivad salatitesse, karritesse, suppidesse, määreteks (nt hummuseks) ja ahjuroogadesse. Röstitud kikerherned on toitvad suupisted, mis annavad mõnusa maitsepuhangu.


Koostisosad

100% mahe kikerherned


Säilitamine

Hoida kuivas ja jahedas kohas, eemal otsesest päikesevalgusest. Pärast avamist sulgeda hoolikalt.


Toitumisalane teave (100 g kohta)

  • Energia: 1470 kJ / 353 kcal

  • Rasvad: 6,0 g – millest küllastunud: 0,6 g

  • Süsivesikud: 44,3 g – millest suhkrud: 2,1 g

  • Kiudained: 17,4 g

  • Valgud: 21,3 g

  • Sool: 0,06 g


Retsept: Krõbedad röstitud kikerherned

Koostisosad:

  • 200 g keedetud kikerherneid

  • 1 spl oliiviõli

  • 1/2 tl suitsutatud paprikat

  • Näpuotsatäis soola ja pipart

Valmistamine:

  1. Kuivata keedetud kikerherned majapidamispaberiga.

  2. Sega kikerherned kausis õli ja maitseainetega.

  3. Küpseta 200 °C ahjus 30–35 minutit, kuni kuldpruunid ja krõbedad. Sega aeg-ajalt.

  4. Jahuta ja naudi vahepalana või salatite peal.





 
Sarnased tooted
Amarant on hea mangaani, magneesiumi, fosfori ja raua allikas. Kasuta amaranti pudruna, salatites või õhitult magustoitudes.
Päritolumaa: India.
Tootekood: 123456780122
3,55 €
Mahedad Jämedad Gluteenivabad Kaerahelbed – toitainerikas ja mitmekülgne valik
Kogus: 500 g
Päritolumaa: Poola
Sertifikaat: Mahepõllumajandusest
Tootekood: 05062011125
4,25 €
Mahe punane riis – tervislik ja mitmekülgne valik
Kogus: 500 g
Päritolumaa: Kambodža
Sertifikaat: Mahepõllumajandusest
Tootekood: 27047104
4,00 €
Mahe toortatar (kruup) 1 kg
Päritolumaa: Eesti
Sertifikaat: Mahepõllumajanduslik

Tootekood: 7293628
5,01 €
Mahe röstitud tatar 500 g
Päritolumaa: Poola
Sertifikaat: Mahepõllumajanduslik
Tootekood: 82928472
3,20 €