Tootegrupid

  

PORT ARTUR 1, PÄRNU

Oleme avatud:

   E-L 10-20, P 10-18  

  Alates 49€ on Eesti-sisene transport Smartpost pakiautomaati tasuta  

Must sool Kala Namak, 300g

Hind:
1,38 €
Kogus: - +
It's Bio Must Sool (Kala Namak) – 300 g
Päritolumaa: Pakistan

Kirjeldus:
Must sool, tuntud ka kui Kala Namak, on Himaalaja piirkonnast pärit looduslik kivisool, millel on iseloomulik väävline aroom ja maitse. See sool on laialdaselt kasutusel Lõuna-Aasia köögis ning on eriti populaarne taimetoitlaste ja veganite seas, kuna annab toitudele munalaadse maitse .


Põhiomadused:

 

  • Koostis: Looduslik kivisool, mis sisaldab naatriumkloriidi ning väikestes kogustes raudsulfiidi ja vesiniksulfiidi

  • Maitse ja aroom: Iseloomulik väävline lõhn ja maitse, mis meenutab keedetud mune

  • Värvus: Jahvatatuna roosakas-hall või lillakas

  • Kasutus: Sobib suurepäraselt India roogade, nagu chaat, raita ja chutney, maitsestamiseks ning veganitele munamaitse lisamiseks toitudes 


Kasutussoovitused:

  • Toiduvalmistamine: Lisa väikestes kogustes, et anda toidule soovitud maitse.

  • Taimetoitlastele ja veganitele: Ideaalne munamaitse saavutamiseks ilma loomseid tooteid kasutamata.

  • Tervislik alternatiiv: Madalam naatriumisisaldus võrreldes tavalise lauasoolaga .en.wikipedia.org


Säilitamistingimused:

Hoida kuivas ja jahedas kohas, eemal otsesest päikesevalgusest.


Tooteinfo:

  • Kogus: 300 g

  • Päritolumaa: India

  • Sertifikaadid: Mahepõllumajandusest pärit

  • Sobivus: Vegan, gluteenivaba

 

???? Vegan Tofu “Munapuder” musta soolaga

Valmib: ~15 min
Portsjonid: 2


Koostisosad:

  • 200 g kõva tofut

  • 1 spl oliivi- või kookosõli

  • 2 spl taimset piima (nt kaerapiima)

  • 1/4 tl kurkumit (värvi jaoks)

  • 1/2 tl jahvatatud musta pipart

  • 1/2 tl Kala Namaki ehk musta soola (lisa lõpus!)

  • 1/2 tl küüslaugupulbrit (soovi korral)

  • Peotäis hakitud murulauku või peterselli (serveerimiseks)


Valmistamine:

  1. Valmista tofu ette: Vajuta tofust liigne vedelik välja (vajadusel paberrätikuga), seejärel murenda see sõrmedega väikesteks tükkideks nagu munapuder.

  2. Prae tofu: Kuumuta pannil õli ja lisa tofu. Prae keskmisel kuumusel umbes 5 minutit, kuni see muutub kergelt kuldseks.

  3. Maitsesta: Lisa taimne piim, kurkum, pipar ja soovi korral küüslaugupulber. Sega korralikult ja kuumuta veel 2–3 minutit.

  4. Lisa must sool: Keera kuumus maha ja lisa lõpuks musta soola (Kala Namak). Sega õrnalt, et säilitada selle iseloomulik lõhn ja maitse.

  5. Serveeri: Puista peale hakitud maitserohelist ja serveeri näiteks röstsaial või koos avokaadoga.


Miks see töötab?

Kala Namak annab tofule autentse keedumuna maitse ja lõhna – see teeb sellest ühe populaarseima retsepti musta soola kasutamiseks, eriti vegan toitumises.

Sarnased tooted
Mahe Pikk Pipar (Pippali), 100 g
Päritolumaa: EL i väline põllumajandus
Sertifikaat: Mahepõllumajanduslik
Tootekood: 609490549
11,42 €
Mahe Loorberilehed, 30 g
Päritolumaa: ELi väline põllumajandus
Sertifikaat: Mahepõllumajanduslik


Tootekood: 2659916
2,95 €
Mahe Magus Suitsupaprika, 100 g
Päritolumaa: Poola
Sertifikaat: Mahepõllumajanduslik
Tootekood: 1234567801416
8,45 €
Mahe Vürtsikas Paprika, 100 g – It's Bio
Päritolumaa: Poola
Sertifikaat: Mahepõllumajanduslik


Tootekood: 1234567801728
5,81 € (10%)
6,45 €
Mahe Pruunid Terved Sinepiseemned, 100 g
Päritolumaa: ELi väline põllumajandus
Sertifikaat: Mahepõllumajanduslik
Tootekood: 1234567801887
2,70 €